online colleges, universities and colleges online, online college education degree, it online colleges, online college info, online college information, doing college online, early childhood education, degree online, best online technical colleges, best online it colleges, online business degree programs, best online colleges and universities, best online college classes, online colleges for business, online college education, completely online college, start online college, fully online colleges, online colleges and universities, top online college courses, online criminal justice degree, online it degree programs, accredited online college courses, best online colleges for business, online social work degree, online masters degree in education, it degree online accredited, great online schools, online psychology degree, local online schools, apply for online college classes, online school degrees, all online college, online school programs college, online colleges near me, start online college today, online graduate schools, popular online schools, accredited online college classes, online colleges accredited, online colleges that offer laptops, online colleges mn, online, colleges kentucky, online colleges kansas, online colleges by cost, online colleges real estate, online colleges starting soon, online colleges engineering, online colleges in california, online colleges cheap, online colleges california, online colleges in alabama, online colleges courses, online colleges colorado, online colleges hiring adjunct faculty, online colleges with low tuition, online colleges texas, online colleges human services, online colleges georgia, online colleges degrees, online colleges uk, online colleges for psychology, online colleges florida, online colleges universities, online colleges for business, online colleges virginia, online colleges employment opportunities, online colleges with financial aid, online colleges business administration, online colleges start anytime, online colleges employment, online colleges louisiana, online colleges nj, online colleges prices, online colleges programs, online colleges missouri, online colleges nursing, online colleges las vegas, online colleges lpn, online colleges oklahoma, online colleges maineonline business degree, affordable accredited online colleges, credible online schools, online colleges for bachelor's degree, online accounting degree, top rated online schools, real online colleges, online colleges for nursing, online elementary education degree, get a college degree online, online college courses near me, good accredited online colleges, online college classes, great online colleges, best online college courses, highest accredited online colleges, accredited online colleges, regionally accredited online colleges, online masters in education, cheapest online college, best online colleges for associates degree, online only schools, online counseling degree, fully accredited online colleges, nationally accredited online schools, reputable online schools, best online it schools, all online schools, good online colleges, online education degree, online schools for education, online college schools, it university online accreditation, virginia college online, online college majors, online only colleges, schools that offer online classes, regionally accredited online schools, it schools online, online college options, accredited online college degrees, legitimate online degrees, great online universities, basic college courses online, regionally accredited online universities, list of online colleges, mba degree online, online teaching degree, a list of online colleges, affordable online colleges, best online college programs, accredited online community colleges, online bachelor degree programs accredited, best online schools for education, accredited online masters degrees, accredited online universities, online summer college courses, online college degree programs, top online it schools, taking online classes in college, individual online college courses accredited, colleges that offer online classes, nationally accredited online colleges, online it degree, online, college programs, best accredited online colleges, accredited bachelor degree online, credible online colleges, 5 week online college courses, online colleges universities, bachelor's degree in education online, find online college courses, online college courses for credit largest online colleges, local online colleges, college degree accreditation, earn a degree online, online school degree programs, list of accredited online colleges, affordable online schools, 4 year, online colleges, earn a bachelor's degree online, online college degrees, good online schools, public online colleges, best online colleges, online undergraduate schools, online college credits, online basic college classes, most accredited online colleges, online school university, online college courses, online 2 year colleges, paralegal degree online, college information, accredited online schools, online degree completion programs, highest rated online colleges, online community college, online degree classes, online school programs, fully accredited online universities, legit online colleges, best online colleges for education, non profit online schools, best online college degrees, top online colleges, reputable online colleges, online and campus colleges, online classes, top 10 accredited online colleges, affordable online degree programs, online college finder, navy college online, accredited online courses for college credit, online schools near me, top rated online colleges and universities, online graduate programs, top online college programs, online bachelor degree programs, cheap online schools, online aa degree, legitimate online colleges, online history degree, top ten online colleges, online finance degree, online christian colleges, online graduate degree programs, online master degree programs, online school classes, online community college classes, nursing degree online, accredited online degrees, accredited online masters programs, community colleges that offer online degrees, certified online colleges, accredited online education degree, going to college online, online college certificates, what's the best online college, online bs degree, accredited online technical colleges, online associates degree, online associate degree programs, online degree programs, best online bachelor degree programs accredited, online schools, community college online courses, number one online college, best online college degree programs, recommended online colleges, programs online colleges, online bachelor's degree, legitimate online schools, online doctoral programs, the best online colleges, clgonline, online university programs, online college reviews, best online schools, go to school online, online computer science degree, take college courses online, online journalism degree, online technical colleges, accredited online degree programs, respected online colleges, colleges, that offer online degrees, online medical degrees, online masters programs, top rated online colleges, 100 online degree programs, fast online degrees, credible online universities, accredited online bachelors degree, online electrical engineering degree, legit online degrees, best nationally accredited online colleges, accelerated online degrees, accredited online colleges and universities, online graduate degrees, doctorate degree online, best accredited online schools. Bitcoins and all you wish to have to Know about them Bitcoin has injected itself amongst many conversations about era, finance and the web and has come far from mysterious foreign money to widely identified medium of alternate. If you wish to have to discover about Bitcoin, listed below are solutions to few questions that may simply pop to your thoughts. Bitcoin Merchant Account,Bitcoin Merchant Services,Bitcoin Mining Cloud Computing,Buy Bitcoin Australia,Buy Stocks With Bitcoin,Bitcoin Mining Gpu,Software Mining Bitcoin,Buy Stock With Bitcoin,Bitcoin Stock Chart,How To Invest In Bitcoin Stock,Bitcoin Call Options,Buy Vpn With Bitcoin,Bitcoin Payment Gateway,Bitcoin Etf,Bitcoin Broker,Bitcoin Trading Account,Gpu Bitcoin Mining Software,Validate Bitcoin Address,Bitcoin Ransomware,Buy Rdp With Bitcoin. Buying Bitcoins Australia,Vps Hosting Bitcoin,Best Bitcoin Cloud Mining,Login To Bitcoin,Buying A Car With Bitcoins,Bitcoin Payment Processor,Domain Registration Bitcoin,Vps Server Bitcoin,Buy Bitcoins Australia,Bitcoin Social Network,Bitcoin Exchange Rate History Graph,Bitcoin Vc Funding,Investing In Bitcoin Stock,Bitcoin Automated Trading,How To Buy Bitcoin Stock,Transfer Bitcoin To Bank Account,Bitcoin Wallet App Android,Banks Accepting Bitcoin,Bitcoin Forex,Bitcoin Website Hosting,Bitcoin Market Crash,Bitcoin Forex Broker,Bitcoin Webhosting,Web Hosting Bitcoin, What is Bitcoin? Bitcoin is a kind of virtual foreign money, which is online-only choice type of foreign money. There isn’t any intermediary – that suggests no banks! The fundamental concept is that you’ll make bills with out third-party like the federal government or financial institution. With no central authority, two folks can transact freely any place on the earth, with out a charges or checking account. The concept at the back of Bitcoin is to take the facility out of palms of the federal government and central bankers, who regulate the glide. Do folks even use Bitcoin? Yes. Although Bitcoin is a brand new phenomenon, it’s rising speedy. Email we could us ship mails any place without spending a dime; Skype we could us name any place without spending a dime, now there’s Bitcoin. It means that you can ship cash any place on-line. Growing choice of companies are the use of Bitcoin, together with brick and mortar companies, on-line products and services akin to WordPress and Reddit. So a ways the skeptics are unsuitable in that Bitcoins can’t paintings: The fresh worth development obviously explains all of it. Bitcoins can be sooner or later followed in the similar approach the computer systems had been followed. Who created Bitcoin? No one is aware of evidently. Not conclusively. The concept was once advanced by means of Satoshi Nakamoto, who is living in entire anonymity. While the title sounds Japanese, the writer by no means supplied any more or less private element. He collaborated with folks via on-line boards however by no means met someone face-to-face. In 2010, he steadily diminished his involvement within the building of this virtual foreign money. However, many suppose that the title is simply the title of a gaggle of folks operating on it in combination. What is it about mining? You will have to have speculated the place Bitcoin comes from and will get into the transmission. The solution to that is that it will get mined into lifestyles. No one is equipped Bitcoin in step with se, you were given to earn them and just a little success too. There had been a large number of currencies which have been emerged within the years however this one has so much new era getting used. Consider bitcoin as a large ledger shared by means of all customers: When you are making transactions via bitcoin, it’s recorded at the ledger. Programs then compete to verify the transaction by means of cracking advanced equations. The winner is rewarded with extra bitcoins. 10-questions-to-ask-before-signing-up-an-online-college
VIRAL Kisah Siswa SMA Jadi Ayah, Pacar Hamil Duluan, 9 Bulan 'Sembunyi-sembunyi', Akhirnya Bahagia?

Berita Viral dan TerUpdate

Friday

VIRAL Kisah Siswa SMA Jadi Ayah, Pacar Hamil Duluan, 9 Bulan 'Sembunyi-sembunyi', Akhirnya Bahagia?

VIRAL Kisah Siswa SMA Jadi Ayah, Pacar Hamil Duluan, 9 Bulan 'Sembunyi-sembunyi', Akhirnya Bahagia?

VIRAL Kisah Siswa SMA Jadi Ayah, Pacar Hamil Duluan, 9 Bulan 'Sembunyi-sembunyi', Akhirnya Bahagia?


Tengah viral di media sosial kisah siswa SMA mendadak menjadi ayah.

Itu bermula saat ia menjalin hubungan dengan seorang mahasiswi.

Gaya pacaran mereka membuat sang mahasiswi lalu hamil di luar nikah.

Bagaimana kondisi mereka kini dan nasib anak mereka?

Diketahui, cerita tersebut terungkap dalam curhatan mahasiswi hamil duluan yang viral di media sosial, Twitter.

Akun Twitter bernama @kocheeeeeeeng membagikan cerita ini, Senin (11/5/2020).

Melansir dari TribunStyle ( grup TribunJatim.com ), dalam threadnya, @kocheeeeeeeng bercerita bahwa ia adalah seorang mahasiswi yang dihamili pacarnya yang masih SMA.

Tujuannya membagikan pengalaman kelam itu adalah agar orang lain tidak mengikuti jejak @kocheeeeeeeng yang salah.

"Aku hamil di luar nikah.

Mengandung 9 bulan 10 hari tanpa ada satupun orang yang tau, bahkan keluargaku yang serumah.

Tujuanku bikin thread ini semata2 supaya menjadi pembelajaran bagi yang lain.

Biar gak ada lagi yang ngalamin kaya aku, gak ada lagi yg terjerumus ke dunia sex sebelum waktunya.

Dan bagi yang sudah terlanjur masuk ke dunia haram ini, safety can be fun guys! Please pake pengaman, " tulisnya mengawali, dikutip TribunJatim.com, Jumat (15/5/2020).


VIRAL Kisah Siswa SMA Jadi Ayah, Pacar Hamil Duluan, 9 Bulan 'Sembunyi-sembunyi', Akhirnya Bahagia?


Cerita dimulai tahun 2015.

"Tahun 2015 lalu, aku pacaran sama cowok. Sebut aja namanya Angga.

Selisih umur kita 3 tahun, lebih tua aku

Waktu itu dia masih sekolah kelas 2 SMA, dan aku kuliah semester 5.

Kita jalanin hubungan ini kurang lebih 2 tahun.

Selama 2 tahun pacaran kita gapernah saling kenalin diri ke orang tua masing2. Dia gapernah ke rumah aku, ataupun sebaliknya.

Ya karna emang tujuannya cuma sekedar pacaran ala anak muda, bukan yang serius gitu.

Semua baik2 saja, berjalan normal seperti hubungan muda mudi pada umumnya.

Kami pasangan yang bisa dibilang jarang ketemu, jarang main bareng.

Paling kalau ketemu kita makan nongkrong, terus pulang.

Tapi, ada kalanya kami sengaja ketemu untuk melakukan "itu". Ya, HS.

Kami tidak merasa tabu akan hal itu, karna kami sudah pernah melakukannya dengan mantan kami masing2. Hehehe

Selama 2 tahun pacaran, mungkin bisa dihitung dengan jari berapa kali kami HS.

Hanya 5 kali dalam 2 tahun. Termasuk jarang ya.

Aku akui ini salah, sangat tidak baik untuk di tiru

Terlebih aku anak perempuan yang sangat disayang oleh orang tuaku. Mereka berharap suatu saat aku bisa membuat mereka bangga. Tapi yang kulakukan sebaliknya.

Setiap kami HS, kami tidak pernah pakai pengaman/kondom. Goblok memang," ceritanya.

Suatu hari, mahasiswi itu telat datang bulan.

"Setelah HS yang ke 5 ini aku telat menstruasi. Aku tipe cewek yang jadwal mens nya selalu tepat.

Aku langsung kasih kabar Angga kalau aku telat. Respon dia? Masih santaaai
"Gak mungkin kenapa2, tunggu aja mungkin mundur"

Jawabnya yang berusaha menenangkanku yang tidak akan bisa tenang.

Kita memutuskan untuk menunggu bulan itu datang. Dan sudah terlambat 2 minggu bulan itu tetap tidak datang

Fix, harus di cek pakai testpack ini
Akhirnya Angga beliin testpack buat aku, kita ketemu kasih itu testpack. Dan berencana tes besok pagi."

Ternyata, ia akhirnya positif hamil.

Ia sempat merasa panik dan berusaha menggugurkan kandungan itu.

Namun meski sudah berusaha keras, anak itu tetap bertahan.

@kocheeeeeeeng akhirnya menyerah dan mulai merawat kehamilannya.

Tak ada satupun keluarga yang tahu kondisi ini.

Hingga di usia kehamilan 9 bulan, tiba waktunya melahirkan.

Wanita itu bersama Angga memutuskan untuk bertemu keluarga Angga.

Beruntunglah keluarga Angga mau menerima kabar tersebut dengan tenang dan membantunya dalam proses melahirkan.

Setelah melahirkan, akhirnya wanita itu mengizinkan Angga untuk memberitahu keluarganya terkait kondisinya saat ini.

"Katanya Ibu langsung shock, langsung nangis teriak-teriak. Katanya Ibu gak bisa ngomong apa-apa cuma bisa nangis. Aku ikut nangis pas diceritain kejadian itu," tulisnya.

Di akhir ceritanya, perempuan ini menitipkan pesan bagi pasangan muda yang belum menikah agar tidak melakukan hubungan intim sebelum waktunya.

"Apa yang terjadi di masa lalu harus dijadikan pembelajaran. Yang jelas : bagaimana jalan hidup kita kedepan, kita sendirilah yang menentukan!"

"Berfikir panjang sebelum melakukan sesuatu itu PERLU. Jangan karna enak se titik, susahnya seumur hidup."

"Pesanku untuk muda mudi diluar sana, meskipun ini terdengar klise tapi baiknya kalian jauhi dunia sex sebelum waktunya. Tunggu lah sampai kalian resmi nikah," jelasnya.

Kepada Tribunnews ( grup TribunJatim.com ), pemilik akun mengaku saat ini kehidupannya sudah kembali normal, dan sang anak telah menjadi cucu kesayangan kakek dan neneknya.

"Kondisi saya saat ini baik-baik saja, semua sudah kembali normal," kata pemilik akun @kocheeeeeeeng.


Komentar Psikolog

Dilansir dari Tribunnews ( grup TribunJatim.com ), Psikolog Kurniasih Dwi Purwanti memberi tanggapan terhadap masalah  tersebut.

Menurutnya keputusan sang perempuan untuk menyembunyikan kehamilannya karena takut akan respons dari orang tuanya.

"Perilaku menyembunyikan kehamilan jelas karena dia belum dapat bertanggung jawab atas perilakunya, ketakutan kemarahan orang tua juga menjadi latar belakang," kata Kurniasih kepada Tribunnews, Kamis (14/5/2020).

Kendati demikian, Kurniasih juga menyebut perlu dilihat lebih dalam dari sisi pribadi pelaku yang mengunggah cerita tersebut di Twitter.

"Tujuan menggunggah dengan detail dan jelas menyebutkan harapan agar tidak ada kasus seperti dia."

"Ini bisa menjadi hal positif agar jadi pembelajaran namun juga hal yang kurang tepat karena dapat diakses dari mana saja."

"Sehingga faktor etis, budaya, norma perlu dipertanyakan pada penggunggah, bahkan dinamika dan kondisi psikologis pengunggah perlu dilihat lebih lanjut," ujar Kurniasih.

Lebih lanjut terkait perilaku yang menyembunyikan rahasia terkait kehamilannya ini, menurut Kurniasih, diperlukan pendalaman cerita baik dari sisi pribadinya maupun sisi kehidupan keluarga pemilik akun.

"Perilaku yang telah dilakukan (melakukan hubungan seksual sejak muda) diperlukan keputusan yang luar biasa."

"Sehingga dinamika kepribadian yang ia resapi sebagai anak, anggota keluarga, mahasiswa dan masyarakat perlu dikaji lebih dalam."

"Begitu pula sampai dia menyembunyikanya hingga melahirkan, kita bisa melihatnya juga dari sisi keluarga, pola asuh, pola komunikasi hingga latar belakang keluarga tersebut sampai pelaku berbuat demikian," jelasnya.

Artikel ini telah tayang di Tribunstyle.com dengan judul Viral di Twitter Nasib Mahasiswi Curhat Hamil di Luar Nikah, Padahal Pacarnya Masih Kelas 2 SMA dan Tribunnews.com dengan judul Viral, Hamil Diluar Nikah hingga Melahirkan tanpa Diketahui Orang Tua, Psikolog Beri Tanggapan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : VIRAL Kisah Siswa SMA Jadi Ayah, Pacar Hamil Duluan, 9 Bulan 'Sembunyi-sembunyi', Akhirnya Bahagia?