online colleges, universities and colleges online, online college education degree, it online colleges, online college info, online college information, doing college online, early childhood education, degree online, best online technical colleges, best online it colleges, online business degree programs, best online colleges and universities, best online college classes, online colleges for business, online college education, completely online college, start online college, fully online colleges, online colleges and universities, top online college courses, online criminal justice degree, online it degree programs, accredited online college courses, best online colleges for business, online social work degree, online masters degree in education, it degree online accredited, great online schools, online psychology degree, local online schools, apply for online college classes, online school degrees, all online college, online school programs college, online colleges near me, start online college today, online graduate schools, popular online schools, accredited online college classes, online colleges accredited, online colleges that offer laptops, online colleges mn, online, colleges kentucky, online colleges kansas, online colleges by cost, online colleges real estate, online colleges starting soon, online colleges engineering, online colleges in california, online colleges cheap, online colleges california, online colleges in alabama, online colleges courses, online colleges colorado, online colleges hiring adjunct faculty, online colleges with low tuition, online colleges texas, online colleges human services, online colleges georgia, online colleges degrees, online colleges uk, online colleges for psychology, online colleges florida, online colleges universities, online colleges for business, online colleges virginia, online colleges employment opportunities, online colleges with financial aid, online colleges business administration, online colleges start anytime, online colleges employment, online colleges louisiana, online colleges nj, online colleges prices, online colleges programs, online colleges missouri, online colleges nursing, online colleges las vegas, online colleges lpn, online colleges oklahoma, online colleges maineonline business degree, affordable accredited online colleges, credible online schools, online colleges for bachelor's degree, online accounting degree, top rated online schools, real online colleges, online colleges for nursing, online elementary education degree, get a college degree online, online college courses near me, good accredited online colleges, online college classes, great online colleges, best online college courses, highest accredited online colleges, accredited online colleges, regionally accredited online colleges, online masters in education, cheapest online college, best online colleges for associates degree, online only schools, online counseling degree, fully accredited online colleges, nationally accredited online schools, reputable online schools, best online it schools, all online schools, good online colleges, online education degree, online schools for education, online college schools, it university online accreditation, virginia college online, online college majors, online only colleges, schools that offer online classes, regionally accredited online schools, it schools online, online college options, accredited online college degrees, legitimate online degrees, great online universities, basic college courses online, regionally accredited online universities, list of online colleges, mba degree online, online teaching degree, a list of online colleges, affordable online colleges, best online college programs, accredited online community colleges, online bachelor degree programs accredited, best online schools for education, accredited online masters degrees, accredited online universities, online summer college courses, online college degree programs, top online it schools, taking online classes in college, individual online college courses accredited, colleges that offer online classes, nationally accredited online colleges, online it degree, online, college programs, best accredited online colleges, accredited bachelor degree online, credible online colleges, 5 week online college courses, online colleges universities, bachelor's degree in education online, find online college courses, online college courses for credit largest online colleges, local online colleges, college degree accreditation, earn a degree online, online school degree programs, list of accredited online colleges, affordable online schools, 4 year, online colleges, earn a bachelor's degree online, online college degrees, good online schools, public online colleges, best online colleges, online undergraduate schools, online college credits, online basic college classes, most accredited online colleges, online school university, online college courses, online 2 year colleges, paralegal degree online, college information, accredited online schools, online degree completion programs, highest rated online colleges, online community college, online degree classes, online school programs, fully accredited online universities, legit online colleges, best online colleges for education, non profit online schools, best online college degrees, top online colleges, reputable online colleges, online and campus colleges, online classes, top 10 accredited online colleges, affordable online degree programs, online college finder, navy college online, accredited online courses for college credit, online schools near me, top rated online colleges and universities, online graduate programs, top online college programs, online bachelor degree programs, cheap online schools, online aa degree, legitimate online colleges, online history degree, top ten online colleges, online finance degree, online christian colleges, online graduate degree programs, online master degree programs, online school classes, online community college classes, nursing degree online, accredited online degrees, accredited online masters programs, community colleges that offer online degrees, certified online colleges, accredited online education degree, going to college online, online college certificates, what's the best online college, online bs degree, accredited online technical colleges, online associates degree, online associate degree programs, online degree programs, best online bachelor degree programs accredited, online schools, community college online courses, number one online college, best online college degree programs, recommended online colleges, programs online colleges, online bachelor's degree, legitimate online schools, online doctoral programs, the best online colleges, clgonline, online university programs, online college reviews, best online schools, go to school online, online computer science degree, take college courses online, online journalism degree, online technical colleges, accredited online degree programs, respected online colleges, colleges, that offer online degrees, online medical degrees, online masters programs, top rated online colleges, 100 online degree programs, fast online degrees, credible online universities, accredited online bachelors degree, online electrical engineering degree, legit online degrees, best nationally accredited online colleges, accelerated online degrees, accredited online colleges and universities, online graduate degrees, doctorate degree online, best accredited online schools. Bitcoins and all you wish to have to Know about them Bitcoin has injected itself amongst many conversations about era, finance and the web and has come far from mysterious foreign money to widely identified medium of alternate. If you wish to have to discover about Bitcoin, listed below are solutions to few questions that may simply pop to your thoughts. Bitcoin Merchant Account,Bitcoin Merchant Services,Bitcoin Mining Cloud Computing,Buy Bitcoin Australia,Buy Stocks With Bitcoin,Bitcoin Mining Gpu,Software Mining Bitcoin,Buy Stock With Bitcoin,Bitcoin Stock Chart,How To Invest In Bitcoin Stock,Bitcoin Call Options,Buy Vpn With Bitcoin,Bitcoin Payment Gateway,Bitcoin Etf,Bitcoin Broker,Bitcoin Trading Account,Gpu Bitcoin Mining Software,Validate Bitcoin Address,Bitcoin Ransomware,Buy Rdp With Bitcoin. Buying Bitcoins Australia,Vps Hosting Bitcoin,Best Bitcoin Cloud Mining,Login To Bitcoin,Buying A Car With Bitcoins,Bitcoin Payment Processor,Domain Registration Bitcoin,Vps Server Bitcoin,Buy Bitcoins Australia,Bitcoin Social Network,Bitcoin Exchange Rate History Graph,Bitcoin Vc Funding,Investing In Bitcoin Stock,Bitcoin Automated Trading,How To Buy Bitcoin Stock,Transfer Bitcoin To Bank Account,Bitcoin Wallet App Android,Banks Accepting Bitcoin,Bitcoin Forex,Bitcoin Website Hosting,Bitcoin Market Crash,Bitcoin Forex Broker,Bitcoin Webhosting,Web Hosting Bitcoin, What is Bitcoin? Bitcoin is a kind of virtual foreign money, which is online-only choice type of foreign money. There isn’t any intermediary – that suggests no banks! The fundamental concept is that you’ll make bills with out third-party like the federal government or financial institution. With no central authority, two folks can transact freely any place on the earth, with out a charges or checking account. The concept at the back of Bitcoin is to take the facility out of palms of the federal government and central bankers, who regulate the glide. Do folks even use Bitcoin? Yes. Although Bitcoin is a brand new phenomenon, it’s rising speedy. Email we could us ship mails any place without spending a dime; Skype we could us name any place without spending a dime, now there’s Bitcoin. It means that you can ship cash any place on-line. Growing choice of companies are the use of Bitcoin, together with brick and mortar companies, on-line products and services akin to WordPress and Reddit. So a ways the skeptics are unsuitable in that Bitcoins can’t paintings: The fresh worth development obviously explains all of it. Bitcoins can be sooner or later followed in the similar approach the computer systems had been followed. Who created Bitcoin? No one is aware of evidently. Not conclusively. The concept was once advanced by means of Satoshi Nakamoto, who is living in entire anonymity. While the title sounds Japanese, the writer by no means supplied any more or less private element. He collaborated with folks via on-line boards however by no means met someone face-to-face. In 2010, he steadily diminished his involvement within the building of this virtual foreign money. However, many suppose that the title is simply the title of a gaggle of folks operating on it in combination. What is it about mining? You will have to have speculated the place Bitcoin comes from and will get into the transmission. The solution to that is that it will get mined into lifestyles. No one is equipped Bitcoin in step with se, you were given to earn them and just a little success too. There had been a large number of currencies which have been emerged within the years however this one has so much new era getting used. Consider bitcoin as a large ledger shared by means of all customers: When you are making transactions via bitcoin, it’s recorded at the ledger. Programs then compete to verify the transaction by means of cracking advanced equations. The winner is rewarded with extra bitcoins. 10-questions-to-ask-before-signing-up-an-online-college
Viral Curhat Anak Kos Terima Akibat Buruk Karena Makan Mi Instan Berlebih, Lihat Foto Pencernaannya

Berita Viral dan TerUpdate

Wednesday

Viral Curhat Anak Kos Terima Akibat Buruk Karena Makan Mi Instan Berlebih, Lihat Foto Pencernaannya

Viral Curhat Anak Kos Terima Akibat Buruk Karena Makan Mi Instan Berlebih, Lihat Foto Pencernaannya

Viral Curhat Anak Kos Terima Akibat Buruk Karena Makan Mi Instan Berlebih, Lihat Foto Pencernaannya


Pengguna akun Facebook bernama Tomy Sutanto membagikan cerita tentang masalah kesehatan serius yang ia hadapi akibat gaya hidupnya yang buruk, termasuk gemar makan mi instan.

Dalam postingan yang diunggahnya pada 20 Juni 2020 itu, Tomy bercerita pengalamannya kala masih menjadi anak kos dan mahasiswa salah satu universitas di Jakarta.

"Alkisah sekitar 13-14 tahun yang lalu, ketika gw masih berstatus sebagai Mahasiswa di suatu universitas terkenal di Jakarta dan memulai kehidupan sebagai Mahasiswa dan juga kehidupan baru di tempat kost yang dimana semua kebutuhan sehari-hari baik makan minum dan segalanya harus kita upayakan sendiri.

Gak ada ocehan orang tua yang harus kita dengar, gak ada yang melarang kita, pokoknya bebas.

Nah di sini pula yang menjadi kesalahan fatal buat gw dan membuat gw menyesal sampai sekarang," tulis Tomy memulai cerita.
Ilustrasi sakit perut. (quickanddirtytips.com)

Seperti kebanyakan anak kos, mi instan adalah bahan makanan yang Tomy andalkan selama masa kuliah.

Fatalnya, dulu Tomy terlalu berlebihan mengkonsumsi mi instan.

"Siapa sih yang tidak suka sama mie instant?

Semua orang hampir pasti suka dengan yang namanya mie instant baik dari kalangan anak kecil sampai orang dewasa.

Mie instant rasa kari/ayam bawang/soto di mangkuk yang masih mengepul dengan harum yang bikin perut kerocongan, tambah telur rebus, sayur sawi hijau, sosis/kornet dengan sambal pedas dan kondisi di luar hujan dingin, mantab djiwa kalau dibayangkan.

Dan terkadang pula satu mangkuk itu nggak cukup, perlu dua bungkus dan mungkin ada yang butuh sampai tiga bungkus atau empat bungkus baru bisa bilang "Kenyang".

Dan tidak jarang juga ada yang makan mie instant ini setiap hari karena dengan alasan "hemat" dan juga "nikmat".

Gw dulu adalah golongan yang mengusung tema "hemat" dan makan mie instant secara berlebihan."

Dalam satu minggu, Tomy bisa menghabiskan setengah kardus mi instan.

Bahkan pernah ia menghabiskan 3 kardus dalam 3 minggu.

"Dalam waktu seminggu, gw bisa menghabiskan setengah kardus mie instant baik itu kuah atau goreng, bahkan rekor yang pernah gw alami adalah tiga kardus dalam waktu tiga minggu.

Mungkin sampai sini ada yang mau bilang "Ya itu kan sewaktu lu kuliah bro, masih kuat karena masih muda.".

Ntar dulu cuy, gw belum bilang efek selanjutnya yang juga kadang menjadi kebiasaan jelek kita semua."
Ilustrasi ()

Tak hanya berlebihan makan mi instan, Tomy juga punya sederet kebiasaan jelek lain.

Kebiasaan itu antara lain menunda makan saat lapar dan langsung rebahan setelah makan sesuatu.

"Oh iya, mungkin di antara kalian ada yang sudah makan dan sedang membaca post gw sambil tiduran?

Gw harap kalian segera duduk entah bersandar atau bagaimana pun caranya buat tubuh lu tegak sebelum lu bernasib sama seperti gw.

Dulu gw paling sering sehabis ngemil yang namanya mie instant atau apapun itu langsung tidur begitu ngantuk, apalagi kalau begadang.

Dan tidak jarang juga gw tiduran entah itu sambil baca atau main game dengan kondisi perut gw penuh.

Hasilnya? Bisa kalian lihat di bawah."

Terlihat sepele, namun semua kebiasaan yang dilakukan Tomy itu akhirnya berdampak buruk.

Ia mengalami masalah serius dengan saluran pencernaannya.

Hal itu diketahui setelah Tomy mengalami muntah darah hebat hingga tak sadarkan diri.

"Foto Gastroskopi di bawah adalah bentuk segala kebodohan dan kesalahan yang gw alami semua kejelekan dan hal buruk yang gw lakukan dulu.

Gw sempat juga mengalami muntah darah atau istilah keren nya Blood Vomit (WARNING bukan seperti yang dipakai buat meme, tapi beneran blood vomit) karena darah dari kerongkongan turun ke lambung gw dan lambung tidak bisa mencerna sama sekali karena darah turun terus. "

Dari pemeriksaan dokter, diketahui jika kerongkongan Tomy mengalami lecet parah.

Hal itulah yang membuat Tomy muntah darah hebat hingga pingsan.

Dokter lalu menanyai Tomy tentang kebiasaan makannya dan marah setelah tahu gaya hidup Tomy.

Sebagai akibatnya, Tomy kini harus mematuhi perintah dokter untuk menjauhi gaya hidupnya yang lama.

Bahkan, ia dilarang keras makan mi instan lagi seumur hidupnya.

"DR dokter vonis gw untuk tidak makan mie instant seumur hidup dan lu ga salah baca. SEUMUR HIDUP. Lalu bagaimana dengan kebiasaan gw yang lain?

Berikut kebiasaan jelek gw yang lain beserta vonis nya.
- Gw suka minum minuman bersoda bahkan 1 liter itu bisa habis sehari.
Vonis: dilarang SEUMUR HIDUP.

- Gw suka makanan pedas dan asam seperti sambal, makanan korea spt kimchi, tteokbokki, dsb.
Vonis: Dilarang makan selama SATU TAHUN, kalau bisa SELAMANYA

- Gw suka minum kopi, entah itu kopi hitam atau instant, atau kopi dari franchise yang kekinian.
Vonis: Dilarang selama SATU TAHUN

- Gw suka ngemil yang namanya keripik baik itu chiki atau sejenisnya.
Vonis: Dilarang makan minimal SETENGAH TAHUN, max SATU TAHUN dan kalau bisa TIDAK BOLEH SERING.

- Gw suka tiduran sehabis makan
Vonis: dilarang tiduran sehabis makan. Harus duduk atau berdiri min 30 menit, dan kalau bisa 2-3 jam.
Hal ini dikarenakan asam lambung akan surut mencerna makanan di lambung dalam waktu 2 jam (untuk non daging) atau 3 jam (untuk daging).

- Gw suka menyantap makanan atau minuman panas.
Kebiasaan ini disanggah sama dokter, bukan panas, tapi hangat. Karena panas dari minuman atau makanan tersebut akan melukai dinding lambung atau kerongkongan."

Di akhir unggahan, Tomy memberi pesan agar orang-orang yang membaca kisahnya mengambil hikmah dengan tidak melakukan gaya hidup buruk seperti dirinya dulu.

"Mie Instant memang enak, tapi sangat tidak enak ketika lu di vonis tidak boleh makan mie instant selama nya.

Lebih baik kita menjaga kesehatan terutama pencernaan, karena ketika organ pencernaan rusak, mereka tidak bisa diganti seperti onderdil kendaraan bermotor."

    Hai, gw mau berbagi sedikit pengalaman yang mungkin dianggap sepele bagi semua orang, tapi akan berujung serius ke…


(TribunStyle.com/Galuh Palupi)
Artikel Asli


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Viral Curhat Anak Kos Terima Akibat Buruk Karena Makan Mi Instan Berlebih, Lihat Foto Pencernaannya