online colleges, universities and colleges online, online college education degree, it online colleges, online college info, online college information, doing college online, early childhood education, degree online, best online technical colleges, best online it colleges, online business degree programs, best online colleges and universities, best online college classes, online colleges for business, online college education, completely online college, start online college, fully online colleges, online colleges and universities, top online college courses, online criminal justice degree, online it degree programs, accredited online college courses, best online colleges for business, online social work degree, online masters degree in education, it degree online accredited, great online schools, online psychology degree, local online schools, apply for online college classes, online school degrees, all online college, online school programs college, online colleges near me, start online college today, online graduate schools, popular online schools, accredited online college classes, online colleges accredited, online colleges that offer laptops, online colleges mn, online, colleges kentucky, online colleges kansas, online colleges by cost, online colleges real estate, online colleges starting soon, online colleges engineering, online colleges in california, online colleges cheap, online colleges california, online colleges in alabama, online colleges courses, online colleges colorado, online colleges hiring adjunct faculty, online colleges with low tuition, online colleges texas, online colleges human services, online colleges georgia, online colleges degrees, online colleges uk, online colleges for psychology, online colleges florida, online colleges universities, online colleges for business, online colleges virginia, online colleges employment opportunities, online colleges with financial aid, online colleges business administration, online colleges start anytime, online colleges employment, online colleges louisiana, online colleges nj, online colleges prices, online colleges programs, online colleges missouri, online colleges nursing, online colleges las vegas, online colleges lpn, online colleges oklahoma, online colleges maineonline business degree, affordable accredited online colleges, credible online schools, online colleges for bachelor's degree, online accounting degree, top rated online schools, real online colleges, online colleges for nursing, online elementary education degree, get a college degree online, online college courses near me, good accredited online colleges, online college classes, great online colleges, best online college courses, highest accredited online colleges, accredited online colleges, regionally accredited online colleges, online masters in education, cheapest online college, best online colleges for associates degree, online only schools, online counseling degree, fully accredited online colleges, nationally accredited online schools, reputable online schools, best online it schools, all online schools, good online colleges, online education degree, online schools for education, online college schools, it university online accreditation, virginia college online, online college majors, online only colleges, schools that offer online classes, regionally accredited online schools, it schools online, online college options, accredited online college degrees, legitimate online degrees, great online universities, basic college courses online, regionally accredited online universities, list of online colleges, mba degree online, online teaching degree, a list of online colleges, affordable online colleges, best online college programs, accredited online community colleges, online bachelor degree programs accredited, best online schools for education, accredited online masters degrees, accredited online universities, online summer college courses, online college degree programs, top online it schools, taking online classes in college, individual online college courses accredited, colleges that offer online classes, nationally accredited online colleges, online it degree, online, college programs, best accredited online colleges, accredited bachelor degree online, credible online colleges, 5 week online college courses, online colleges universities, bachelor's degree in education online, find online college courses, online college courses for credit largest online colleges, local online colleges, college degree accreditation, earn a degree online, online school degree programs, list of accredited online colleges, affordable online schools, 4 year, online colleges, earn a bachelor's degree online, online college degrees, good online schools, public online colleges, best online colleges, online undergraduate schools, online college credits, online basic college classes, most accredited online colleges, online school university, online college courses, online 2 year colleges, paralegal degree online, college information, accredited online schools, online degree completion programs, highest rated online colleges, online community college, online degree classes, online school programs, fully accredited online universities, legit online colleges, best online colleges for education, non profit online schools, best online college degrees, top online colleges, reputable online colleges, online and campus colleges, online classes, top 10 accredited online colleges, affordable online degree programs, online college finder, navy college online, accredited online courses for college credit, online schools near me, top rated online colleges and universities, online graduate programs, top online college programs, online bachelor degree programs, cheap online schools, online aa degree, legitimate online colleges, online history degree, top ten online colleges, online finance degree, online christian colleges, online graduate degree programs, online master degree programs, online school classes, online community college classes, nursing degree online, accredited online degrees, accredited online masters programs, community colleges that offer online degrees, certified online colleges, accredited online education degree, going to college online, online college certificates, what's the best online college, online bs degree, accredited online technical colleges, online associates degree, online associate degree programs, online degree programs, best online bachelor degree programs accredited, online schools, community college online courses, number one online college, best online college degree programs, recommended online colleges, programs online colleges, online bachelor's degree, legitimate online schools, online doctoral programs, the best online colleges, clgonline, online university programs, online college reviews, best online schools, go to school online, online computer science degree, take college courses online, online journalism degree, online technical colleges, accredited online degree programs, respected online colleges, colleges, that offer online degrees, online medical degrees, online masters programs, top rated online colleges, 100 online degree programs, fast online degrees, credible online universities, accredited online bachelors degree, online electrical engineering degree, legit online degrees, best nationally accredited online colleges, accelerated online degrees, accredited online colleges and universities, online graduate degrees, doctorate degree online, best accredited online schools. Bitcoins and all you wish to have to Know about them Bitcoin has injected itself amongst many conversations about era, finance and the web and has come far from mysterious foreign money to widely identified medium of alternate. If you wish to have to discover about Bitcoin, listed below are solutions to few questions that may simply pop to your thoughts. Bitcoin Merchant Account,Bitcoin Merchant Services,Bitcoin Mining Cloud Computing,Buy Bitcoin Australia,Buy Stocks With Bitcoin,Bitcoin Mining Gpu,Software Mining Bitcoin,Buy Stock With Bitcoin,Bitcoin Stock Chart,How To Invest In Bitcoin Stock,Bitcoin Call Options,Buy Vpn With Bitcoin,Bitcoin Payment Gateway,Bitcoin Etf,Bitcoin Broker,Bitcoin Trading Account,Gpu Bitcoin Mining Software,Validate Bitcoin Address,Bitcoin Ransomware,Buy Rdp With Bitcoin. Buying Bitcoins Australia,Vps Hosting Bitcoin,Best Bitcoin Cloud Mining,Login To Bitcoin,Buying A Car With Bitcoins,Bitcoin Payment Processor,Domain Registration Bitcoin,Vps Server Bitcoin,Buy Bitcoins Australia,Bitcoin Social Network,Bitcoin Exchange Rate History Graph,Bitcoin Vc Funding,Investing In Bitcoin Stock,Bitcoin Automated Trading,How To Buy Bitcoin Stock,Transfer Bitcoin To Bank Account,Bitcoin Wallet App Android,Banks Accepting Bitcoin,Bitcoin Forex,Bitcoin Website Hosting,Bitcoin Market Crash,Bitcoin Forex Broker,Bitcoin Webhosting,Web Hosting Bitcoin, What is Bitcoin? Bitcoin is a kind of virtual foreign money, which is online-only choice type of foreign money. There isn’t any intermediary – that suggests no banks! The fundamental concept is that you’ll make bills with out third-party like the federal government or financial institution. With no central authority, two folks can transact freely any place on the earth, with out a charges or checking account. The concept at the back of Bitcoin is to take the facility out of palms of the federal government and central bankers, who regulate the glide. Do folks even use Bitcoin? Yes. Although Bitcoin is a brand new phenomenon, it’s rising speedy. Email we could us ship mails any place without spending a dime; Skype we could us name any place without spending a dime, now there’s Bitcoin. It means that you can ship cash any place on-line. Growing choice of companies are the use of Bitcoin, together with brick and mortar companies, on-line products and services akin to WordPress and Reddit. So a ways the skeptics are unsuitable in that Bitcoins can’t paintings: The fresh worth development obviously explains all of it. Bitcoins can be sooner or later followed in the similar approach the computer systems had been followed. Who created Bitcoin? No one is aware of evidently. Not conclusively. The concept was once advanced by means of Satoshi Nakamoto, who is living in entire anonymity. While the title sounds Japanese, the writer by no means supplied any more or less private element. He collaborated with folks via on-line boards however by no means met someone face-to-face. In 2010, he steadily diminished his involvement within the building of this virtual foreign money. However, many suppose that the title is simply the title of a gaggle of folks operating on it in combination. What is it about mining? You will have to have speculated the place Bitcoin comes from and will get into the transmission. The solution to that is that it will get mined into lifestyles. No one is equipped Bitcoin in step with se, you were given to earn them and just a little success too. There had been a large number of currencies which have been emerged within the years however this one has so much new era getting used. Consider bitcoin as a large ledger shared by means of all customers: When you are making transactions via bitcoin, it’s recorded at the ledger. Programs then compete to verify the transaction by means of cracking advanced equations. The winner is rewarded with extra bitcoins. 10-questions-to-ask-before-signing-up-an-online-college
POTRET PILU Guru Gelar Kelas Online, Menangis Tiada Siswa Muncul, Handphone Tulalit Saat Ditelepon

Berita Viral dan TerUpdate

Friday

POTRET PILU Guru Gelar Kelas Online, Menangis Tiada Siswa Muncul, Handphone Tulalit Saat Ditelepon

POTRET PILU Guru Gelar Kelas Online, Menangis Tiada Siswa Muncul, Handphone Tulalit Saat Ditelepon

 


 
Kisah pilu seorang guru yang mana murid-muridnya tak datang ke kelas online, padahal guru tersebut sudah senang bisa membuat kelas lewat Zoom.

Kisah pilu terjadi di Negeri Jiran Malaysia.

Seorang guru akhirnya bahagia setelah bisa mengajar via Zoom.

Akan tetapi, ia mendapat hal yang buat dirinya sedih.

Tak ada satu pun murid yang menghadiri kelas online tersebut.

Kisah ini diungkap oleh anak sang guru, Nur Nuha Marisya Mustakim di media sosial.

Nuha menceritakan kejadian yang dialami ayahnya di Twitter, seperti dilansir dari World of Buzz, Jumat (27/11/2020).

Ia mengatakan, tak ada satu pun murid dari ayahnya yang hadir di kelas online tersebut, sehingga guru itu menunggu sendirian.

"Kasihan ayahku, dia mengajar kelas dan tak ada satu pun muridnya yang hadir.

"Sampai dia harus menelepon mereka satu-satu, dan mereka tidak ada yang mengangkatnya," ungkapnya.

Gadis tersebut mengatakan, para murid juga mematikan ponselnya.

"Mereka tahu kalau ayahku akan menelepon pada hari-hari mereka di kelas, jadi mereka mematikan teleponnya," tambahnya.

Guru di Malaysia senang akhirnya bisa buat kelas di Zoom, tapi tak ada murid yang hadir (Twitter Nuha @skinleas)

Ia juga mengatakan, kelas ayahnya dimulai pada pukul 08.30 pagi.

Namun, sampai pukul 09.00 tidak ada satu pun murid yang hadir.

"Setelah itu, ada yang bilang harus kerja, makanya mereka tidak ikut kelas," ungkap Nuha.

"Saya tidak bisa membayangkannya karena mereka harus mengambil SPM tahun ini tapi mereka bekerja," tambahnya.

Di Malaysia, beberapa pelajar memiliki pekerjaan sampingan selain sekolah untuk menghidupi keluarganya.

Akhirnya, demi membuat ayahnya tersenyum, Nuha sendiri yang hadir di kelas online itu.

"Dia hampir menangis karena dia sangat bersemangat saat meminta kami mengajarinya cara membuat Zoom/Google Meet," kata Nuha.

"Tapi ketika dia buat dan tidak ada yang ikut, dia terkejut, hanya kami yang tahu bagaimana wajahnya saat dia dengan semangat meminta kami untuk mengajarinya," terangnya.

Konfirmasi Tribunnews

Perempuan yang mengunggah kisah itu bernama Nuha Narisya (20) dari Malaysia.

Sang ayah yang berprofesi sebagai guru itu bernama Mustakim Bin Bajoori.

Saat dihubungi, Nuha berujar, peristiwa itu terjadi pada awal Oktober 2020 lalu.

Menurutnya, sang ayah biasanya mengajar kelas online dua kali dalam seminggu.

"Murid dia (ayah) yang masuk cuma dua sampai empat orang saja dari 18 orang," ungkapnya kepada Tribunnews.com, Jumat (27/11/2020).

Saat ayahnya menelepon, tidak semua murid yang mengangkat.

"Abi (ayah) coba telepon. Ada yang mengangkat dan ada yang tidak," kata dia.

Sejumlah alasan disampaikan oleh para siswa yang tidak masuk kelas online itu.

Mereka mengaku tidak ada sinyal hingga tidak mendapat informasi soal kelas tersebut.

"Ada yang tidak dapat sinyal."

"Yang lain mengaku tidak dapat informasi apa-apa dari abi."

"Abi coba telepon murid itu, dia tidak angkat," jelas Nuha.

Guru tersebut merasa sedih dan kecewa, karena kelas online hari itu.

"Ayah sedih dan kecewa," imbuh Nuha.

Viral kisah seorang guru hanya mengajar empat murid saat sekolah online.

Berikut kelanjutan utas yang dibuat oleh Nuha Narisya:

"Lepastu ada yang kata diaorang kerja, sebab tu tak boleh masuk class. i cant imagine sebab diaorang nak spm tau this year tapi kerja?"

"I nak happy kan abi, i yang join class abi nampak la abi gelak sikit."

"aaa anon from twitter yang masuk google meet tadi thankyou so much you dah buat ayah i gelakkk."

"Abi dia link kan laptop dia dengan tv tau. so kitaorang boleh tengok la google meet tu kat tv."

"sometime dia bosan tunggu anak murid dia masuk class dia buka lagu klasik nasional pastu dia nyanyi depan laptop sambil makan jagung."

"Dia jadi nak nangis sebab abi excited minta kita ajar macam mana nak buat class guna zoom / google meet."

"Tapi bila dia dah buat takda siapa masuk tu yang jadi macam sebak tu, sebab kita je tahu macam mana muka dia excited masa dia minta kita ajar dia buat tu."

"Yes ini betul, ada yang whatapps abi tadi kata rumah dia blackout."

"Before ni kalau ada yang masuk class abi ada la 2/3/4 orang daripada 18 orang."

"Maybe her sepupu one of yang 2/3/4 orang tu."

"Cakap kat adik sepupu you dont worry tau! Sebab abi i take a noted."

Kisah Indriana, Sering Diejek karena Tinggal di Bekas Kandang Ayam, Ini Janjinya untuk Sang Ibu

Sementara, ini kisah serupa dan menyentuh lainnya di tempat berbeda.

Lebih kurang setahun ini Indriana Setya Rahayu (16), siswi Sekolah Menengah Kejuruan Negeri (SMKN) 1 Magetan, tinggal di bekas kandang ayam bersama ibu dan adiknya di Desa Sumber Sawit.

Tinggal di bekas kandang ayam sempat membuat Indriana jadi bahan ejekan teman-teman di sekolah.

Namun, hal itu tak dia hiraukan. Indriana berjanji akan berjuang dan belajar keras agar bisa segera bekerja dan membantu ibunya, Surati.

“Sering diejek tidak punya rumah, tinggalnya di bekas kandang ayam. Sekarang sudah kebal,” katanya, Kamis (6/8/2020) malam.

Dari pengamatan Kompas.com, rumah Indriana dipasang dinding dari ayaman bambu. Lalu, Indriana dan ibunya memasang kain terpal agar menghalau angin.

Indriana pun tak perlu membayar sewa, karena bekas kandang itu dipinjamkan oleh tetangga yang bersimpati kepada keluarganya.

Keadaan itu justru membuat Indriana bersemangat untuk segera lulus dan berharap bisa segera bekerja membantu ibunya.

“Kalau hanya lulus SMP enggak bisa kerja, makanya saya tetap harus sekolah,” ujar Indriana, Kamis (6/8/2020) malam.

Cita-cita membelikan rumah untuk ibu

Indriana menceritakan, tinggal di bekas kandang ayam membuat dirinya terbiasa dengan kondisi seadanya.

Sejak ayah dan ibunya bercerai, sang ibu sebagai tulang punggung keluarga.

Surati bekerja mencari sisa panen di sawah dan mengayam besek bambu. Hal itu membuat Indriana terpacu untuk segera bekerja dan membelikan sang ibu rumah.

“Saya pengin cepat kerja dan membelikan ibu rumah,” imbuh dia.

Diangkat anak asuh

Kondisinya itu dia ceritakan kepada Ketua Dewan Perwakilan Daerah (DPRD) Kabupaten Magetan Sujatno saat berkunjung.

Sujatno pun mengaku terhari dan terpanggil untuk mengangkat Indriana sebagai anak asuh.

Sujatno akan menanggung biaya pendidikan Indriana tersebut.

“Saya melihat kegigihannya untuk tetap bersekolah itu luar biasa,” kata dia.

Sujatno pun berjanji akan segera mencarikan solusi agar Indriana dan keluarganya bisa tinggal di rumah yang lebih layak.

“Kami masih upayakan solusinya seperti apa karena tempat tinggalnya tidak layak,” ujar dia.

(TribunStyle.com/Nafis,Kompas.com)

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : POTRET PILU Guru Gelar Kelas Online, Menangis Tiada Siswa Muncul, Handphone Tulalit Saat Ditelepon